Акценти
Начало / Спорт / Канят на туристически празник „Елате в Плевен”

Канят на туристически празник „Елате в Плевен”

Туристическо дружество „Кайлъшка долина” Плевен организира множество и разнообразни инициативи по повод празника на града. Мероприятията ще са на 19 май, неделя, те са ориентирани към любители на различните видове спортове, без значение на каква възраст са.

Една от дисциплините, по която ще се проведе спортно мероприятие, е колоезденето. В 8.30 часа ще стартира вело поход с маршрут пл. „Освобождение”- хижа „Среброструй”. След това от 10.00 часа в района на хижата ще се проведе състезание, състоящо се от две дисциплини – каране по трасе на асфалт и в гориста местност с дължина от 1 км до 7 км /в зависимост от възрастовата група/. Ще има и майсторско каране, в което ще се проверят уменията на участниците да преминават различни препятствия с колело – каране около конуси, осморка, преминаване по дъска и др. За победителите са осигурени предметни награди, грамоти и медали.
Също в 8.30 часа ще започне и пешеходен поход – той ще е от началото на парк „Кайлъка” до язовир „Тотлебенов вал”.

В 10.00 часа на 19 май стартира Алпиниада „Кайлъка 2013”, а от 11.00 часа – воден слалом на язовир „Тотлебенов вал”.

Инициативите ще завършат с туристически песенен празник от 16.00 часа на Оркестрината в Градската градина в Плевен. Ще участва хор „Кайлъшко ехо”, както и други хорове от цялата страна.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...