Акценти
Начало / Образование / Кандидат-директори на 9 детски градини днес са на изпит

Кандидат-директори на 9 детски градини днес са на изпит

Кандидатите за директори на девет детски градини – пет в Плевен и четири в общината, днес ще се явят на изпит в Актовата зала на Община Плевен. Изпитът ще започне в 10.30 часа с решаване на тест. Той съдържа 30 въпроса, свързани със Закона за образованието, Кодекса на труда и други нормативни документи.

Въпросите за теста бяха формулирани в Министерството на образованието по настояване на кмета Георг Спартански, за да бъде избегнато всякакво съмнение, че конкурсът може да е манипулиран. Вчера лично кметът на произволен принцип избра 30-те въпроса, които да бъдат включени в изпитния тест.

Петчленна комисия с председател зам.-кметът Стефан Милев и представители на Общината и на Регионалния инспекторат по образованието ще оценява изпитните тестове. Кандидатите, получили минимум 16 точки на теста /всеки верен отговор носи по една точка/, ще бъдат допуснати до втората част на изпита – интервю.

Конкурсът за директор е  обявен за следните детски градини: ЦДГ № 3 „Кокиче” – Плевен, ЦДГ № 20 „Калина” – Плевен, ЦДГ № 5 „Слънце” – Плевен, ОДЗ № 5 „Гергана” – Плевен, ОДЗ № 7„Снежанка” – Плевен, ЦДГ ”Иглика” – Беглеж, ЦДГ „Лилия” – Брестовец, ЦДГ „Малина” – Ясен, ЦДГ ”Вит” – Дисевица.

За детските градини в Плевен ще се конкурират по 10-12 кандидати.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...