Начало / Избори / Избори 2015 / Кандидати за кметове на Плевен обсъдиха проблемите на града на дискусионна среща

Кандидати за кметове на Плевен обсъдиха проблемите на града на дискусионна среща

Кандидат-кметове и водачи на листи за общински съветници за общината си дадоха дискусионна среща за първи път в Плевен. Организатор на мероприятието бе КНСБ – Плевен, а самото то се състоя в зала „Плевен” на Областната администрация.
Участие в срещата взеха кандидатите на ГЕРБ в лицето на проф. д-р Димитър Стойков, Реформаторския блок и ВМРО, които подкрепят издигнатия от гражданско движение Георг Спартански, АБВ – с кандидат за кмет и водач на листа Цветан Антов, БСП – с кандидат за кмет Антон Георгиев и водач на листа Цветко Цветков, ПП „Българска левица” – с кандидат за кмет и водач на листа Христофор Дочев и НФСБ – с водач на листа за общински съветник Николай Маринов, представлявано от Румен Иванов. Участие в дискусията взеха и регионалният лидер на КНСБ в Плевен Янчо Андонов, както и вицепрезидентът на синдиката Чавдар Христов.
Разговорите започнаха с изричната уговорка от страна на Чавдар Христов, че това не е част от предизборната кампания, а начин да се изкажат исканията и очакванията от бъдещата местна власт. „Опитваме се да реализираме идеята, че нашият глас трябва да бъде чут”, допълни още вицепрезидента на КНСБ. Той обясни, че подобни срещи текат в цялата страна от известно време и те ще продължат до началото на кампанията, която започва в края на септември.
От своя страна Янчо Андонов заяви, че за синдиката е по-важно да се надгражда това, което е постигнато до тук с местната власт. Именно затова е от такова значение провеждането на една подобна дискусия в нашия град.
Своето резюме първи изложи представителят на НФСБ Румен Иванов. Макар и лаконичен, той изложи систематизирано посоката, в която от партията смятат, че трябва да се развива нашия град. След него думата бе дадена на Христофор Дочев, който изрази своите притеснения относно състоянието на общината. Дочев подчерта, че според него за изпълнението на всички проекти, които се реализират в града ни, трябва да бъдат наемани плевенски фирми, за да се стимулира бизнесът.
Икономическото развитие на града бе и основна тема на резюмето на кандидата за кмет Антон Георгиев. Той подчерта, че в момента бизнесът се поддържа основно от европейските проекти, но те няма да са до безкрай. Именно затова трябва да се работи интензивно за привличане на инвеститори и обучаване на качествени кадри.
Кандидатът за кмет Георг Спартански акцентира на това, че подобни срещи са крайно необходими, за да се чуе мнението на всички партии и да бъдат посочени конкретни идеи за подобряване състоянието на общината. Според него е притеснителен фактът, че едва 12% от пътищата на територията на общината са първокласни, а всички други са второкласни и третокласни. Демографският проблем също не е за подценяване и той бе посочен като основен от всички кандидати за кметове и водачи на листи.
По проблемът за намаляващото население в Плевенско своето мнение изказа и Цветан Антов. Той подчерта, че в Плевен населението намалява най-бързо от всички областни центрове в страната. Той посочи, че това не е само през последните години, а поне от 15 години назад във времето. Освен това, единствената област, в която градът ни е над средното ниво за страната, това е здравеопазването, но и там има много неща, които трябва да бъдат променени.
Последен думата взе настоящият кмет на Плевен проф. Стойков, който пожела да отговори и на някои от отправените към него упреци. Той започна своето резюме с думите: „Старал съм се да съм кмет на всички граждани на Плевен”. След кратка равносметка какво е било състоянието, в което се е намирала Общината при неговото стъпване в длъжност, проф. Стойков изреди и част от реализираните към този момент проекти, както и разкритите нови работни места, привлечените инвеститори и т.н. Той посочи, че градът вече е далеч над средното за страната по усвояване на средства от Европейския съюз и не трябва да се гледат само старите данни.
След края на представянето на кандидатите последваха въпроси и от присъстващите в залата. Някои от тях бяха свързани с конкретни професионални сфери като здравеопазването, други пък бяха за идеята в бившето ШЗО да се превърне в кампус и т.н.

Следваща Предишна
КНСБ среща кандидат кметове
КНСБ среща кандидат кметове
 IMG_2685среща-участници

IMG_2681чавдар велинов
IMG_2679среща-участници
Следваща Предишна

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...