Акценти
Начало / Общество / Кандидатите за съдебни заседатели в Плевен подават документи от 8 септември

Кандидатите за съдебни заседатели в Плевен подават документи от 8 септември

 Плевенски окръжен съд

Кандидатите за съдебни заседатели, участващи в разглеждането на дела в Окръжен съд – Плевен, подават документи в периода 8-30 септември 2014 г.  Необходими са: заявление за писмено съгласие (по образец); декларация за българско гражданство и възраст (по образец); кратка биографична справка (по образец); свидетелство за съдимост, че не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията (изрично да бъде вписано, че е необходимо за съдебен заседател); нотариално заверено копие от диплома, удостоверяваща педагогическата квалификация (само за кандидатите, които имат такава); декларация – съгласие за обработване на лични данни (по образец). Кандидатите, които вече са били съдебни заседатели, могат да прилагат към посочените документи и мнение на съответния съд за работата им.

Документите се приемат в деловодството на Общински съвет – Плевен, стая 35, етаж 2, от Временна комисия, избрана с Решение на ОбС – Плевен. Съгласно чл.67, ал.1 от Закона за съдебната власт съдебен заседател е дееспособен български гражданин, който е навършил 21 години, но не е навършил 65 години към момента на определянето му за съдебен заседател, ползва се с добро име и не е осъждан за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията му.

Набирането на документи на кандидати за съдебни заседатели се извършва въз основа решение № 1203 от 28. 08. 2014 г. на Общинския съвет в Плевен и във връзка с чл. 68, ал. 1 от Закона за съдебната власт.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...