Акценти
Начало / Здравеопазване / Кампания „Здравето е в твоите ръце” започва днес в Плевен

Кампания „Здравето е в твоите ръце” започва днес в Плевен

В рамките на два дни – 13 и 14 септември, пред Ректората на Медицински ,ниверситет – Плевен ще има пункт, на който всеки ще може да получи информация за важността на хигиената на ръцете. Мериприятието е част от инициативата „Здравето е в твоите ръце”, организирано от Медицински университет – Плевен,  УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен, и „Медицинска техника инженеринг” ООД. Подобни кампании са проведени вече в градовете София, Варна, Русе и Стара Загора.

Събитието в Плевен ще е насочено основно  към здравните специалисти в болниците и най-младите членове на академичната общност – студентите на Медицинския университет.

Днес, от 13 ч в зала „Магнум” на Втора клинична база ще се проведе теоретично – приложна лекция на тема: „Хигиената на ръцете – основен метод за профилактика на Инфекциите свързани с медицинското обслужване (ИСМО). Основни правила и техники при използването на ръкавиците в медицината.”. По време на лекцията здравните специалисти и студентите ще бъдат запознати с някои съвременни данни за хигиенната и хирургична дезинфекция на ръцете и основни практически положения при употребата на стерилни и нестерилни ръкавици в практиката.

Втората висока цел на кампанията е повишаване на културата на различните възрастови групи в обществото по отношение личната хигиена, миенето на ръцете и използването на алкохол-съдържащи дезинфектанти в ежедневието, с което инициаторите целят да се намали броят на заболелите от инфекции.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...