Акценти
Начало / Общество / Кампания популяризира Европейската доброволческа служба в Плевен

Кампания популяризира Европейската доброволческа служба в Плевен

Широка публична кампания за популяризиране на Европейскта доброволческа служба организира  Сдружение „Алтернативи Интернешънъл”.  Европейската доброволческа служба е инициатива на Европейската комисия и дава възможност на млади хора между 17 и 30 години да бъдат доброволци, извън своята държава и да се включат в „доброправенето”.

Екипът на сдружението и партньорите от сдружение „Младежки европейски инициативи” – Плевен, отбелязаха 20 години от създаване на Европейка доброволческа служба, като кампанията посети 7 града в България. Целта бе да се запознаят младите хора с възможността да бъдат доброволци в рамките на ЕДС и да популяризира ценностите на доброволчеството. Кампанията е подкрепена от Център за развитие на човешките ресурси.

13451198_10209251511315383_565073839_n

Младите хора посетиха Плевен на 11 юни и се срещнаха със стотици младежи, за да ги информират и вдъхновят да станат част от Европейската доброволческа служба и програма Еразъм+,  разказа председателя на плевенското НПО – Йордан Христов, който е първият ЕДС доброволец на Плевен в Полша през 2015г.

По идея на председателя на „Младежко сдружение – Долни Дъбник” бе изградена и мобилна приемна на Еразъм+ на пистата на Долна Митрополия, по време на мотокрос шампионат. „Младежите са нашата таргет група и не можем да ги делим по никакъв признак „ – това заяви Веселин Радев, благодарение на който се случи срещата с Богдан Николов и разрешението за поставяне на информационна шатра до самият старт на трасето.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...