Акценти
Начало / Общество / Кампанията „Книги за смет“ предизвика голям интерес у плевенчани

Кампанията „Книги за смет“ предизвика голям интерес у плевенчани

книги за смет

Голям интерес предизвика кампанията „Книги за смет” в Плевен. Още в първите минути след нейното стартиране се извиха дълги опашки от желаещи да предадат пластмаса срещу книга. Срещу един килограм пластмасови отпадъци днес до 13 часа всеки един плевенчанин имаше възможност да получи талон за безплатна книга.

книги за смет

Организатори на мероприятието са издателство Smart Books и фондация Credo Bonum, с помощта на партньорите им от посолството на САЩ в България, Българо-американска кредитна банка, Екопак България и Община Плевен. Инициативата “Книги за смет”, която обединява отговорното отношение към околната среда с четенето, се провежда за трета поредна година. Кампанията успешно премина в София и Пловдив, а след Плевен ще се включи и Бургас.

книги за смет

Събраните отпадъци ще бъдат сортирани по вид пластмаса и след това ще преминат дългия процес на преработка, докато “заживеят нов живот”.  Спестената енергия от рециклирането само на една пластмасова бутилка, например, ще захрани компютър за 25 минути, посочват още организаторите.

книги за смет

книги за смет

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...