Начало / Общество / Кампанията „Бъди човек – подари топла вечеря” провеждат отново за Коледа

Кампанията „Бъди човек – подари топла вечеря” провеждат отново за Коледа

Два месеца преди Коледните и Новогодишни празници инициаторите на кампанията „Бъди човек – подари топла вечеря” споделиха, че тя ще стартира отново. Инициативата тръгна на 21 декември 2014 година, като имаше продължение непосредствено преди Великден тази година. Хора от различни краища на страната се самоорганизираха в подкрепа на нуждаещите се и им помогнаха, подсигурявайки и м топла вечеря за празничните дни. Не липсваха и плевенчани, които се включиха с готовност в кампанията.

Датата, определена за тази година, отново е 21 декември. До седмица се очаква и да започне организацията на мероприятието, която се извършва изцяло в социалната мрежа фейсбук.

Припомняме, че идеята на тази благотворителна кампания е да се организира ден, в който да се подари топла и вкусна вечеря или просто от сърце да се напазаруват и подарят най-необходимите продукти за един човек в нужда. Всеки човек се самоорганизира, но има и създадени събития за всеки град във фейсбук, в които желаещите имат възможност да се групират. Няма финансиране и всеки сам спонсорира своята инициатива.

Информация за предстоящата кампания може да бъде намерена тук: Бъди човек.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...