Акценти
Начало / Общество / Кампанията „Бъди човек – подари топла вечеря” за втора година и в Плевен

Кампанията „Бъди човек – подари топла вечеря” за втора година и в Плевен

Кампанията „Бъди човек – подари топла вечеря” вече стартира, информираха организаторите в социалната мрежа. Както вече писахме, инициативата тръгна на 21 декември 2014 година, като имаше продължение непосредствено преди Великден тази година. Хора от различни краища на страната се самоорганизираха в подкрепа на нуждаещите се и им помогнаха, подсигурявайки им топла вечеря за празничните дни. За по-малко от седмица над 20 плевенчани са дали своята заявка, че ще се включат и тази година, подарявайки топла вечеря на нуждаещ се човек.

Датата, определена за тази година, отново е 21 декември. Организацията на мероприятието се извършва изцяло в социалната мрежа фейсбук, а вече са създадени събития по градове, към които всеки може да се присъедини.

Идеята на тази благотворителна кампания е да се организира ден, в който да се подари топла и вкусна вечеря или просто от сърце да се напазаруват и подарят най-необходимите продукти за един човек в нужда. Не се събират пари и няма финансиране, а всеки сам спонсорира своята инициатива. Възможност е също така да се организират и групи в страниците на събитията във фейсбук.

Информация за предстоящата кампания в Плевен може да бъде намерена тук и на Бъди човек.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...