Акценти
Начало / Култура / Камерни музикални вечери започват в Арт център – Плевен

Камерни музикални вечери започват в Арт център – Плевен

20140930-223000.jpgС национална изложба, посветена на музиката, поезията и виното, в Арт център – Плевен тази вечер ще започнат Камерни музикални вечери. Новият проект на Арт центъра е посветен на Световния ден на музиката и поезията – 1 октомври. В три последователни вечери плевенчани ще имат удоволствието да се насладят на различни по жанр музикални изпълнения.
Тази вечер преди концерта, в 18 часа, ше бъде открита изложба на 14 художници от градоветв, с които Арт център – Плевен изгради културни мостове – Русе, Бургас, Пловдив, Добрич, София, свои творби ще представят и плевенски автори. Изложбата ще започне с класическа музика в изпълнение на ученици от НУИ „Панайот Пипков“ в Плевен. След откриването на изложбата домакините са подготвили приятна изненада за постителите. Вечерта ще продължи с концерт на електронна музика в изпълнение на китариста Мирян Колев от Трявна.
Втората вечер ще е посветена на джаз и поп музиката. В нейната магия ще въведат Доротея и Гена Люцканови.
За третата вечер организаторите са подготвили среща с триото „Бора Де”, Основна фигура в него е вокалистката Боряна Докле, достигнала до финала на „Гласът на Албания – 3”.
Проектът „Камерни музикални вечери” се реализира с финансовата подкрепа на Община Плевен и на местния бизнес.
Началото на концертите е от 19 часа.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...