Акценти
Начало / Общество / Кална пътечка препречва пътя до новата чешмичка

Кална пътечка препречва пътя до новата чешмичка

Едва няколко месеца след като чешмичката и трите водни огледала в центъра на Плевен бяха завършени по проект, се оказа, че има недомислици, които трябва да бъдат отстранени. Ремонтните дейности на фонтаните, чешмата и площите около тях бяха осъществени във втората част на проекта на Община Плевен „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на Централната пешеходна зона на град Плевен”, реализиран по ОП „Регионално развитие”. С настъпването на лятото все повече плевенчани и гости на града търсят прохлада от чешмичката, разположена между водните огледала и големия фонтан, но там ги посреща не особено приятна гледка, а и аромат.

Въпросът за образувалото се тинесто кално пространство до чешмата бе поставен по време на редовното оперативно заседание в Община Плевен. Снимков материал за състоянието, в което се намират площите около чешмата, предостави зам.-кметът на Плевен Милен Яков. Но и без снимки, всеки един плевенчанин може да се убеди на място, че около чешмата се стича вода, от самата нея стърчат болтове, а при опит за утоляване на жаждата, шансовете прохладата да дойде от пръскащата струя върху дрехите са съвсем реални. Ангажимент да се свърже с фирмата изпълнител и проблемът да бъде отстранен пое началникът на финансовия отдел Евгени Генов, който бе и ръководител на проекта.

чешма център 1

Припомняме, че в рамките на този втори етап бяха рехабилитирани трите водни огледала с обща площ 1 408 кв.м и Пеещият фонтан в Градската градина. Общата стойност на проекта бе близо 1 млн. лева, като в него беше предвидено и рехабилитиране на пешеходната зона.

чешма център 2

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...