Акценти
Начало / Култура / Калин Врачански излиза на плевенска сцена в спектакъла „Игра на дама“

Калин Врачански излиза на плевенска сцена в спектакъла „Игра на дама“

Калин Врачански ще имат възможността да гледат плевенчани на сцената на ДКТ „Иван Радоев“ в спектакъла „Игра на дама“. Авторският спектакъл е дело на Лилия Абаджиева, представено от ДКТ „Иван Димов“ – Хасково. Участие в него взимат и Снежана Макавеева, Мила Люцканова, Васил Витанов.

„Поставихме си амбициозната и почти невъзможна задача да изследваме любовното чувство във всичките му възможни измерения, да изследваме сътресенията на сърцето“, казва Абаджиева. „Във всеки полов акт участват четирима, е казал Фройд, като има предвид, че колкото и пълноценна да е една връзка, е невъзможно да получиш пълно удовлетворение само от нея. В този смисъл в пиесата има хамлетовски въпроси, трагика, романтични чувства. В образа на Калин Врачански, например, се съчетават Дон Жуан и Хамлет едновременно“, допълва още тя.

Сюжетът е по романа на Кортасар „Игра на дама“, Киркегор -„Дневникът на прелъстителя“, писмата на Кафка, поезията на Бодлер и Елиът, Чехов.

Сценографията и костюмите в „Игра на дама“ отново са на съпруга на режисьорката Васил Абаджиев, с когото работят като творчески тандем в театъра от години. Отличават се с простота, чистота и аскетичност.

Вместо покана, идва определението на Калин Врачански ,който казва за „Игра на дама“: „Спектакълът е по-необичаен от всичко, което сте гледали досега“.

Спектакълът ще се играе на 22 февруари от 19 часа. Билетите за него ще са в продажба от 19 януари, вторник, на цена от 10 лева.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...