Акценти
Начало / Икономика / Календар получи първият подал данъчна декларация за кампания 2015 година в НАП – Плевен

Календар получи първият подал данъчна декларация за кампания 2015 година в НАП – Плевен

IMG_7906

Елена Найденова, първият гражданин, подал декларация за доходи в Плевен, получи лично от главен инспектор по приходите Рени Дудева – календар за 2015 година. На каландара е рисунката, класирана на първо място в конкурса организиран от НАП „Аз се грижа за природата“. Неин автор е Никола Ангелов, син на  главен  юрисконсулт от офис Плевен. Общо 2000 данъчни декларации са подадени в офисите на НАП в страната през първите три часа от данъчно-осигурителната кампания на 2015 г. Декларациите, подадени от физически лица по интернет до момента са 30, информират от данъчната администрация.

От НАП напомнят, че всеки, който подаде декларацията си за облагане на доходите до 31 март 2015 г. онлайн, ще ползва отстъпка от 5% от данъка за довнасяне. Най-лесно изпращането на документите по електронен път става с ПИК, като получаването му е безплатно от офиса на НАП по постоянен адрес на физическото лице. За да се ползва отстъпката, декларацията може да се подаде онлайн и подписана с електронен подпис.

Освен онлайн, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или да се подадат на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер. Декларацията може да се подаде и лично в офис на НАП. Безплатни формуляри са публикувани на www.nap.bg.

Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне.

Всички данъци се плащат по една единствена банкова сметка. При превод на пари към бюджета се попълват само кода за вид плащане – 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...