Акценти
Начало / Образование / Как се прави туршия учиха деца в урок по предприемачество

Как се прави туршия учиха деца в урок по предприемачество

Открит урок по предприемачество се проведе днес в ОДЗ „Еделвайс” в Плевен. Той е част от инициативите за Седмицата по предприемачество, които се организират в училища и детски градини в цялата страна по програмите за предприемаческо образование на Джуниър Ачийвмънт-България.

Шестгодишните деца от подготвителна група в детската градина представиха урок на тема „Вкусни зеленчуци през зимата” пред директори и учители от детски заведения в града.

По време на урока малчуганите научиха какво е производствен процес и производство, през какви етапи преминава приготвянето на консервирани зеленчуци. Те показаха добри навици за работа в екип, но и решителност при вземане на самостоятелно решение.

Децата бяха разделени на три екипа, като всеки имаше конкретна задача в приготвянето на туршия от зеле, моркови и подправки. При строги правила за хигиена и производствен процес, под зорките очи на контрольорите и навременните напътствия на учителите, малчуганите напълниха бурканите и залепиха саморъчно изработените от тях пъстри етикети.

За откритият урок децата бяха подготвени от главния учител Велислава Николаева и старши учителя Петя Фуренса.

Заниманията по предприемачество помагат на децата да осъзнаят значението на работата в екип и да формират качества като вяра в собствените сили, решителност, творческо отношение и друго много важно качество – общителност, сподели директорката на детската градина Бистра Йоновска.

Следваща Предишна
IMG_5174ОДЗ Еделвайс
IMG_5191ОДЗ Еделвайс
SIMG_5166ОДЗ Еделвайс
Следваща Предишна

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...