Акценти
Начало / Общество / Как изглежда сътрудничеството между европейците през детските очи търсят в конкурс

Как изглежда сътрудничеството между европейците през детските очи търсят в конкурс

Конкурс за изготвянето на плакати, свързани с насърчаване на сътрудничеството между гражданите на Европа през очите на децата, стартира и за малчуганите в Плевенско. Той е част от мероприятията за отбелязването на Деня на европейското териториално сътрудничество. Инициативата се провежда за втора поредна година, уточни Емил Манов, ръководител на Информационното звено по програмата за Трансгранично сътрудничество между България и Румъния, което се намира в Плевен.

Надпреварата се организира от информационното звено на Interact във Виена. В нея могат да се включат всички деца на възраст до 16 години със свои идеи по една от темите: „Да работим заедно за една по-добра Европа” или „На границата ние се развиваме заедно”.

Плакатите трябва да бъдат с размер А3 /420 x 297 mm/, като е допустимо използването на всички видове арт техники и материали в изготвянето им /моливи, цветни хартии, флумастери, маркери, бои, колажи и др./, както и графичен софтуер. Представените творби трябва да бъдат придружени от формуляр, подписан от родител или настойник, потвърждаващ правото да се използват/ публикуват материали на официалния сайт на Деня на европейското териториално сътрудничество и на сайтовете за социални мероприятия, провеждани по този повод. Плакатите ще бъдат оценявани въз основа на тяхната оригиналност, креативност, качество и съответствие с темите.

Творбите трябва да бъдат изпратени, сканирани във висока резолюция в PDF или JPEG файл, на електронна поща: [email protected] или по пощата на адрес:

INTERACT Point Vienna

Kirchberggasse 33-35/9

1070 Vienna,

Austria

Селектираните плакати ще бъдат представени на открита изложба на 21 септември във Виена, като за първите три места са предвидени и награди. Крайният срок за представяне на творбите е 24 август.

Европейското териториално сътрудничество е инструмент на Европейския съюз, обединяващ хората отвъд границите, с цел решаване на общи или сходни въпроси, които не могат лесно да бъдат управлявани в рамките на една държава. Инициативата допринася за укрепване на администрацията, транспорта, здравеопазването, образованието и др. Денят се провежда на 21 септември като се представят предимствата и постиженията в териториалното сътрудничество чрез провеждане на събития в цяла Европа.

Повече информация може да намерите на интернет страницата: www.ecday.eu. За получаване на формуляр или въпроси: [email protected] – 0887/086882 Емил Манов

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...