Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Как завършиха балотажите в кметствата в община Плевен

Как завършиха балотажите в кметствата в община Плевен

Резултатите при 100% обработени протоколи на СИК в ОИК – Плевен от балотажите в кметствата на община Плевен вече са ясни.

Ваня Орозова, издигната от ПП ГЕРБ, остава на кметския пост в село Николаево с 50.52%. Там Петър Мончев от Местна коалиция за промяна (БСП И ПК „ТРАКИЯ“) получава 49.48%.

 В село Тодорово Янчо Итов, издигнат от Местна коалиция за промяна (БСП И ПК „ТРАКИЯ“), получава 50.49% от гласовете, а Живко Пенков, издигнат от ПП ГЕРБ, загуби алотажа с 49.51%.

В Търнене Венко Найденов, издигнат от ПП ГЕРБ, няма да седне за още един мандат на кметския стол. Той е получил 44.28% от гласовете срещу 55.72% за Преслав Панов, издигнат от Местна коалиция „Плевен може – Плевен побеждава“ (КП“Реформаторски блок“ и ПП“ВМРО – Българско национално движение“).

В Бохот кмет ще бъде Цветан Кънев, издигнат от ПП ГЕРБ, и спечелил 53.22% от гласовете. Там Явор  Стойков, от Местна коалиция за промяна (БСП И ПК „ТРАКИЯ“), получи 46.78%.

В Гривица кмет ще бъде Любомир Ламбев от ПП АБВ с 53.56% от гласовете. Любчо Николов, издигнат от ПП ГЕРБ, остана втори с 46.44% вот.

Мечка ще бъде управлявана отново от Пламен Петров, издигнат от МК „Плевен може – Плевен побеждава“ (КП“Реформаторски блок“ и ПП“ВМРО – Българско национално движение“), който е получил 52.28% от вота, срещу 47.72% за Кирил Антимов Кирилов от ЗС„Ал.Стамболийски”.

В Ясен досегашният кмет запази мястото си.  Йото Добрев, издигнат от „Народен съюз” спечели балотажа с 57.15%,  а  Генади Динков –  42.85%.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...