Акценти
Начало / Образование / Как да управляват конфликти се подготвяха ученици от община Долна Митрополия по време на обучителен тренинг

Как да управляват конфликти се подготвяха ученици от община Долна Митрополия по време на обучителен тренинг

тренинг Долна Митрополия

Във връзка с превенцията на детското асоциално поведение, приетата програма „Връстници обучават своите връстници“ и дейностите свързани с квалификацията на работещите с деца в риск и деца с девиантно поведение, Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни – Долна Митрополия  и Център за обществена подкрепа–Долна Митрополия проведоха обучителен тренинг в Общински център за извънкласни дейности и занимания по интереси в село Байкал, информират от Община Долна Митрополия.

Темата на тренинга беше  „Управление на конфликти”. В него се включиха 30 ученици от V и VІ клас от училищата в  община Долна Митрополия. Обучението се премина под формата на научаване чрез преживяване. Водиха го психолог, социален работник и двама обществени възпитатели. Целта бе учениците да бъдат активната страна и освен лично участие, сами да извеждат решенията на поставени казуси и проблемни ситуации,  и да анализират последици от собствено поведение.

Свободното времена участниците бе оползотворено с посещение на археологическите разкопки в село Гиген, работа в астро работилницата и  астро наблюдения,  ръководени от директора на Общинския център за извънкласни дейности.

В рамките на обучението се проведе квалификационна методическа среща – дискусия с директори на училища, представители на комисията за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и обществени възпитатели. Темата на срещата бе  „Практическото прилагане на координационния механизъм за работа с деца в риск и жертви на насилие, превенция на ранното съжителство на малолетни и непълнолетни момичета.

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...