Начало / Икономика / Как да стартираме бизнес с дрехи

Как да стартираме бизнес с дрехи

Всеки, който влезе в търговски център в центъра на голям град, може да си помисли, че пазарът на дрехи е пренаселен. Факт е, че винаги има място за още един магазин за дрехи, особено ако предлагате на клиентите си услуга, която се отличава от останалите в района. Освен това, с развитието на електронната търговия, започването на онлайн бизнес е реален вариант за осъществяване на мечтите Ви да притежавате фирма за дрехи. Въпреки това, за да постигнете успех в сектора на търговията на дребно с дрехи, трябва да сте целеустремени, да работите усилено и да имате ясен план за действие.

Определете пазарната си ниша

Решаваща стъпка при стартирането на всеки бизнес е определянето на пазарна ниша. Искате да предлагате стока или услуга, от която хората се нуждаят. Какъв конкретен вид дрехи например ще продавате във Вашия магазин? Помислете дали трябва да продавате смесица от тях или дали Вашият пазар ще приеме нов магазин за мъжки, дамски или детски дрехи. След това можете да изберете по-конкретна насоченост, като например дрехи за бременни, спортни дрехи, аксесоари или винтидж дрехи за жени. Ако сте моден дизайнер, можете дори да стартирате своя собствена линия за дрехи.

Анализирайте конкуренцията си

Оценката на настоящите или потенциалните конкуренти на Вашата компания представлява анализ на конкуренцията. За да извършите такъв, първо трябва да определите кои други предприятия във Вашия бранш в момента предлагат продукт с fashiondays promo code, който е подобен на Вашия, и след това трябва да проучите как са позиционирани тези продукти. В резултат на анализа на конкурентите ще се подобри разбирането Ви за пазарните тенденции, ценообразуването на продуктите, насищането на пазара, най-добрите практики в отрасъла, пазарните пропуски и бизнес възможностите. Въпреки че извършването на анализ на конкурентите е от съществено значение при стартирането на бизнес, той трябва да се прави редовно и с разрастването на компанията, за да се подобри Вашата конкурентна информация.

Направете си бизнес план

Всеки собственик на бизнес трябва да създаде бизнес план за своята организация, въпреки че това може да не се изисква винаги от закона. Бизнес планът действа като план на Вашата компания и Ви позволява да разберете напълно мисията, визията и жизнеспособността на Вашето предприятие.

Създайте онлайн магазин

Независимо дали ще решите да отворите физически магазин, все пак е добра идея да създадете и онлайн магазин за дрехи, в който да продавате продуктите си. Тази стъпка е още по-важна за овладяване, ако използвате само електронна търговия за продажба на продуктите си.

По-голямата част от новите предприятия и малките корпорации решават да използват софтуер за създаване на уебсайтове, за да създадат своите уебсайтове. Можете също така да платите на компания за уеб дизайн да го създаде за Вас, но този вариант често е скъп.

Изключително важно е да изберете платформа за изграждане на уебсайтове, която е евтина, лесна за използване и удобна за мобилни устройства, когато избирате такава за изграждане на Вашия онлайн магазин за дрехи. Някои фирми дори предоставят специфични за търговията на дребно шаблони за уеб дизайн, които могат да улеснят процеса на създаване на онлайн магазин. Изберете софтуер, който може да поддържа както обема на продуктите, които продавате в момента, така и да се разширява заедно с Вашата компания, когато тя се разраства.

При създаването на онлайн магазина използвайте само изображения с висока резолюция на изображенията. Освен това трябва да направите снимките удобни за мобилни устройства.

Закупуване и определяне на цена на стоката

Говорейки за запаси, трябва да започнете процеса на закупуване на продукти от производители или дизайнери по същото време, когато избирате местоположение или стартирате онлайн магазина си. Първо трябва да се свържете с търговците на дребно, които предлагат дрехите, които искате да продавате. Едно от най-добрите места за закупуване на стоки за Вашия бизнес с дрехи е търговско изложение. Там можете да се срещнете с доставчиците и да се запознаете от първа ръка с техните предложения за продукти.

Когато правите поръчки, вземете предвид количеството стока, което ще Ви е необходимо както за първоначалното стартиране на магазина, така и за текущата подмяна на най-продаваните артикули. Освен тези нови марки и стилове, които стават популярни поради влиянието на попкултурата, не забравяйте и сезонните тенденции. Ще Ви е необходимо голямо разнообразие от дрехи, но трябва да сте наясно и с това, че не всеки, който посети магазина Ви, ще бъде доволен.

Проучете най-ефективната стратегия за ценообразуване на стоките, които продавате, в процеса на работа. Ще трябва да определите процента на надценката си, да осмислите стратегиите за ценообразуване, които работят за Вашия вид магазин, и да разберете как правилно да намалите продуктите.

Популяризирайте магазина си

Не се страхувайте да съобщите на всички, когато сте готови да отворите врати (физически или виртуално) – от приятелите и семейството до всички Ваши връзки в социалните мрежи. Уверете се, че имате послание, което да им предадете, както и основания да посетят новия Ви магазин. Може да помислите за организиране на ден на отворените врати с ексклузивни оферти, безплатни подаръци и други предимства. За да създадете най-добрия имидж на марката, наблегнете на изключителното обслужване на клиентите.

Трябва да използвате маркетинга в социалните медии, тъй като той се превърна в ключов компонент на бизнес маркетинга. За да поддържате връзка с целевия си пазар, съсредоточете стратегията си за брандиране и маркетинг около уебсайтове като Facebook, Instagram, Twitter и YouTube. Използвайте подходящи фотографски техники за всяка платформа на социалните медии, когато споделяте съдържание в тях.

Може да помислите и за включване на офлайн реклама в маркетинговата си стратегия. Рекламирайте магазина си за дрехи по местните радиостанции и в лайфстайл и вестникарски публикации.

Спонсорирайте модни ревюта, разпродажби на мостри, витрини, празнични промоции и други специални дни, за да уважите клиентите си и да им дадете нови, вълнуващи причини да посетят физическия Ви обект или онлайн магазина за дрехи

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...