Акценти
Начало / Култура / Какво ще предложат плевенските галерии в Нощта на музеите

Какво ще предложат плевенските галерии в Нощта на музеите

Плевенските галерии ще отворят вратите си за свободен достъп в Нощта на музеите, която в Плевен ще се проведе тази събота, 11 май.

От 17.30 до 22 часа желаещите могат да посетят ХГ „Колекция Светлин Русев”. В 18 часа там ще започне концертът на хор „Звъника” с диригент Ваня Делийска.

В 18 часа врати отваря ХГ „Илия Бешков”, която ще предложи на посетителите пет  изложби. От фонда на музея ще бъде подредена изложба с икони.  Друга ще покаже златни страници от българската илюстрация. В нея са включени илюстрации на Илия Бешков и негови ученици. За Нощта в галерията плевенските художници ще подредят Пролетен салон. Полският институт в София ще гостува с изложба „Несресани рисунки” , а фотографската изложба „Избрано” ще представи най-доборо от последното издание на Международния фото салон в Пловдив. Галерия „Бешков” ще е отворена за посетители до 24 часа.

В 19 часа в Арт център Плевен среща ще си дадат театър, поезия, живопис и музика в спектакъла „Усещане за любов” с участието на Бойка Велкова и Ивайло Захариев.  Спектакълът е създаден по най-ярките творби на световната любовна лирика, драматургия, изобразително изкуство и музика – Шекспир, Тенеси Уилямс, Реноар, Гогол, Петрарка, Ръбърт Бърнс, Мекеланджело, Бокачо, Емили Дикинсън, Пекасо, Рилке, Верди, Лорка, Шопен

Врати в събота за вечерни посещения ще отвори и Арт център 3 – Творителница О’Писменехъ. От 20 ч до полунощ Творителницата ще посреща посетители. Там е подредена изложбата „Инициали”, представяща различен поглед върху инициалните букви от старите български текстове.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...