Акценти
Начало / Култура / Какво предлага тази седмица културният афиш на Плевен

Какво предлага тази седмица културният афиш на Плевен

IMG_6766 плевен

С представяне на специализираното издание на вестник „Литературен форум”, посветено на строителите на  стария Плевен, ще започнат културните събития тази седмица в Плевен. Проявата се организира от Македонското културно-просветно дружество „Парашкев Цветков”, Военноисторически музеи – Плевен и НЧ „Парашкев Цветков” – Плевен.

Представянето на изданието е от 14 часа , на 19 януари, в Панорамата.

Може ли моделът на „отворения брак” да спаси двама съпрузи от дългогодишно нещастно съжителство – на този въпрос ще отговори комедийния спектакъл „Отворена брачна двойка”, чиято премиера е тази вечер на Камерната сцена на Драматичния театър. Режисьор на постановката е Ива Николова, която ще се превъплати и в образа на съпругата. В другите роли ще видим Адриан Филипов и Георги Енчев. Художник е Емил Янакиев, а музикалното оформление е на Асен Антонов.

Началото на спектакъла е от 19 часа, на 19 януари.

Два концерта са включени в културния афиш за тази седмица.

Единият е симфо-джаз концерт на Плевенска филхармония със солист – пианистът Йовчо Крушев. В програмата са включени  Концерт за пиано от Гершуин,  Увертюра „Кандид” и избрано от “Уестсайска история” на Бърнстейн.
Диригент ще е Деян Павлов.

Концертът е на 22 януари, от 19 часа, в зала „Катя Попова”.

В другия ще прозвучат произведения на Бах, Хендел и Регер в изпълнение на орган и солисти. Солисти ще са Анна Куртенкова – сопрано, Деян Иванов – обой. Зад органа ще застане Янко Маринов.

Началото на концерта е от 18 часа, на 24 януари в католическата църква „Дева Мария от Фатима”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...