Акценти
Начало / Култура / Какво предлага празничната програма за Деня на детето в Плевен

Какво предлага празничната програма за Деня на детето в Плевен

Децата с безплатен вход в Панорамата

За децата на Плевен от Общината са организирали голям празник по повод Международния ден на детето. Той ще започне в 10.30 часа пред ДКТ Иван Радоев“ с карнавално шествие на възпитаници на детски градини в града. Шествието ще премине през центъра на града и ще се отправи към Центъра за работа с деца в Градската градина където от 11 часа ще има забавни спортни игри и концерт на школите, ансамблите и творческите колективи при Центъра за работа с деца.

При лошо време карнавалното шестние и спортните игри на открито няма да се проведат. А концертът ще е  от 11.30 часа в зала „Катя Попова”. 

В 10 часа в парк „Десети декември” ще се проведе демонстративно състезание по ориентиране за начинаещи и напреднали. Организатори са Спортен клуб по ориентиране „Север” и неправителствената организация „Мога”.

Най-малките актьори от детската театрална студия към ДКТ „Иван Радоев” – Плевен, ще представят премиерно спектакълът  „Приказки без край“ в две части: „Грозното патенце“ по Ханс Кристиян Андерсен и „Анини приказки“ от Стефан Цанев. Предвидени са две представления на 1 юниот 16 и 19 часа, и едно на 2 юни от 19 часа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. 

Изненади за децата в днешния ден са подготвили и в Панорама мол Плевен. От 11:00 до 15:00 ч. в детски център Щуроландия ще се проведе кампания „Болен ли си, мечо?” на Асоциацията на студентите – медици в България. От 15:00 до 17:30 ч. детски център Щуроландия ще изненада малките си приятели с детска дискотека, рисуване на личица и парти с Мини Маус. В 17:30 ч. пред супермаркет Фантазия ще бъдат обявени имената на наградените деца в конкурса за детска рисунка на веригата. Весело парти, лакомства и много забавления очакват малките посетители.

Вечерта от 18.30 часа на сцената на Водната каскада специален поздрав ще поднесе детска фолклорна група от Тръстеник (при дъждовно време концертът се отлага).

По повод днешния празник на децата входът за Панорама „Плевенска епопея 1877” ще бъде безплатен за деца и учащи до 18 години.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...