Акценти
Начало / Култура / „Казано и премълчано” – книга, която трябва да разказваме на наследниците си

„Казано и премълчано” – книга, която трябва да разказваме на наследниците си

„Казано и премълчано”  е една великолепна книга, която днес държим непрочетена, но утре трябва да разказваме на наследниците си”, с тези думи Детелина Павлова започна представянето на книгата на ген. Михо Михов и съавтора и издателя полковник от запаса Веселин Стоянов пред публиката във Военния клуб в Плевен вчера.

Тясна се оказа залата на клуба и въпреки юнската жега мнозина дойдоха, за да се срещнат с един истински човек и голям авиатор – ген. Михо Михов. Сред гостите бяха ген. Анатоли Кръстев – зам.-командир на ВВС , и подполк. Ангел Николов – зам.-командир на УАГ „Г. Бенковски” – Долна Митрополия.

IMG_3207книга представяне ген.михов

Книгата съдържа снимки и документи от личния архив на ген. Михо Михов. „Не исках мемоарна, а диалогична книга, която да е близка до хората, които ме познават”, сподели ген. Михов. Изданието е разделено на няколко части, като първата е посветено на родното село Сенник.  Това е моето послание към съселяните ми, че силно обичам селото си и  съжителството си с тях, подчерта ген. Михов.

„Втората част е за моето изграждане, което има послание към последователите в  авиацията – курсантите. Тя е и за моята служба от тактическите, през оперативните, до стратегическите звена на българската армия –  с казаните неща по командирска линия и с премълчаните – по политическа. В тази книга откривам и споделям много неща, макар не всичко да е казано. Препращам към научната мисъл на военните кадри, към доктрини и стратегии, както и към бъдещите посланици. Нека те не се притесняват, че тази служба не е толкава тежка и не е  подходяща за военен човек. Аз доказвам и потвърждавам, че висшите военни би следвало да имат и дипломатически опит. Армията се нуждае от политици, които са били висши военни”, така накратко представи книгата си ген Михо Михов.

IMG_3195ген.михо михов

Той дълго раздава автографи преди и след срещата. Книгата сега е в ръцете на читателите  и със сигурност казаното ще бъде чуто, а премълчаното ще е разбрано.

IMG_3203военни

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...