Акценти
Начало / Общество / Кадиев забърка Цецка Цачева в скандала с ДАИ

Кадиев забърка Цецка Цачева в скандала с ДАИ

Независимият депутат Георги Кадиев  намеси името на председателя на парламента Цецка Цачева в скандалните уволнение в ДАИ, като в студиото на Нава телевизия тази сутрин обяви, че тя е номинирала арестувания Цветелин Цветанов.

„Най-важното в цялата работа е кой е сложил чадъра на този човек отгоре. Защото утре ще дойде друг и той ще върши същото. В конкретния случай трябва да отговаря председателят на парламента Цецка Цачева, защото арестуваният Цветелин Цветанов е нейна номинация и лично тя го е предложила на Ивайло Московски“, заяви Кадиев, като няколко пъти спомена и ГЕРБ Плевен във връзка с уволнения шеф на ДАИ.

Цецка Цачева реагира веднага и по телефона отхвърли категорично обвиненията на Кадиев. Тя изтъкна, че има отношение единствено към назначенията и кадруването само на служители в Народното събрание. Председателят на парламента квалифицира изявленията на независимия депутат като „груба манупилация” и подозря  в тях опит Кадиев да отговори на наложеното му наскоро наказание от нея. Цачева заяви още, че не познава Цветелин Цветанов и го е виждала един единствен път на мероприятие в Плевен.

Цветелин Цветанов беше арестуван вчера за подозрения в корупция и злоупотреби. Георги Кадиев съобщи, че преди десетина дни е бил подал сигнал до премиера за това. Борисов го помолил да не огласява няколко дни информацията, докато се вземат мерки, обясни в ефир Кадиев. Сигналите за случващото в Агенцията независимият депутат получил от нейни бивши и настоящи служители. Сигналите не били анонимни и разкривали стройна система за взимане на подкупи и издаване на фалшиви книжки

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...