Акценти
Начало / Последни новини / Кадетите на СКБ Изобор над всички в Бургас

Кадетите на СКБ Изобор над всички в Бургас

Две шампионски титли, двама вицешампиони и бронзов медалист. Това е равносметката на СКБ Изобор /Плевен/ от държавното лично първенство по борба класически стил за кадети. Тя показва, че селекцията на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки спечели най-много медали в бургаската зала „Никола Станчев“. Както се и очакваше битката за върха в категорията до 60 кг беше „плевенска“. Цветан Сирашки и Николай Дзезов бяха над всички, побеждавайки с лекота по четирима съперници до финала. В него Сирашки надви съотборника си с 2:1 и спечели поредната си шампионска титла.

Другият връх на плевенските борци бе при 55-килограмовите. Изкачи го Теодор Георгиев с четири победи с технически туш. Допълнителен повод за радост е, че спечели титлата още в дебютното си състезание в тази възрастова група. Не го сломи и физическото предимство на противниците му. Тук съотборниците му Жоро Маринов и Борислав Симеонов са съответно 10-и и 11-и.

Приятната изненада поднесе Емил Емилов при най-тежките /кат. 110 кг/. Той стана вицешампион след като надви трима и достигна до финала, където загуби от тетевенеца Камен Петров. Тук съотборника му Пламен Цалов е 8-и.

Категорията до 65 кг бе най-многобройна – 23 борци. Това обаче не уплаши дебютанта в тази възрастова група Марио Цветанов, който пребори трима. В следващата среща поведе със 7:0, но допусна обрат и завоюва бронзов медал. Малко не достигна за същия успех на Виктор Маринов. Той е пети при 51-килограмовите. Юлиян Андреев пък се класира осми до 80 кг.

„Няма как да не съм доволен от представянето на борците ни след като сме с най-много медали от всички. Отлично представяне, като се вземе под внимание при какви тежки условия водим подготовка. Първенството на кадетите винаги е най-класното състезание при подрастващите“, коментира Петър Антов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...