Акценти
Начало / Последни новини / Кадетите на Изобор с две титли в Бургас

Кадетите на Изобор с две титли в Бургас

Цветан Сирашки и Иво Илиев станаха шампиони на България по борба класически стил. Тенденциозно съдийство пък спря на финала Николай Дзезов. Всичко това се случи в Бургас, където се проведе държавното лично първенство за кадети. Плевенският тим воден от треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки бе сред най-добрите. Двамата заведоха девет свои възпитаници. Очакванията бяха за три шампионски титли и още едно класиране в призовата тройка.

Цветан Сирашки спечели златния медал след четири победи в категорията до 54 кг. Той бе фаворит в конкуренция с 19 съперници, но те не се дадоха лесно. Дори в хода на две от срещите плевенчанина изоставаше в резултата, но прояви характер и направи обрати. Той стартира с успех срещу пряк конкурент за върха – миналогодишния шампион Георги Аначков от Кюстендил. След това надви Алекси Зашев от Златица. На полуфинала подчини Ивайло Тодоров от Царево. Битката за титлата бе с Росен Бакрачев от Рилски спортист. Самоковският борец започна по-добре и поведе в резултата. В последствие обаче състезателя на Изобор го разнасяше по тепиха и спечели мача с технически туш.

20 борци излязоха на тепиха при 58-килограмовите. Иво Илиев обаче бе основния фаворит за първото място. С представянето си доказа, че е най-добрия, но срещите му не бяха леки. На старта се справи с врачанина Николай Иванов. После надви представителя на домакините Мартин Борисов. На полуфинала победи хасковлията Георги Антонов. В спора за първото място просто смаза Генади Севдалинов от Тетевен. Тук съотборника на Иво – Борислав Симеонов е седми.

Златен медал завоюва и Николай Дзезов в категорията до 50 кг, но съдиите му го отнеха, подарявайки титлата на пловдивчанина Илия Мустаков. Схватката не започна добре за Дзезов и той изоставаше с 0:2. Последвалото активизиране просто уплаши Мустаков, който бягаше по тепиха. Въпреки това плевенския борец успя на три пъти, но съдиите си затвориха очите, отказвайки да присъдят шестте точки. Състезателят на Изобор достигна безпроблемно до този двубой. На старта той надви с технически туш варненеца Халил Халил. По същия начин отстрани и участника миналогодишния №1 в категорията и участник на световно и европейско първенство Йордан Неджат от Левски /София/.

При 46-килограмовите Цветослав Симеонов завърши пети. Той започна с успех над перничанина Георги Петров. Не показа потенциала си обаче срещу Денис Ибров от Хасково, загуби и от варненеца Денис Демирев и остана извън призовата тройка.

„Това е най-силното състезание за годината. Доволен съм от момчетата. Всички имат програма за подготовка. Цветан, Иво и Николай я изпълняват както трябва – методично и последователно надграждат. С класа са нагоре спрямо миналата година. Другите ни момчета също, но още нямат класа. Очаквано първенството бе на много високо ниво“, коментира треньора на Изобор – Петър Антов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...