Акценти
Начало / Образование / Кабинет за подготовка по здравен туризъм откриват в Гимназията по туризъм в Плевен

Кабинет за подготовка по здравен туризъм откриват в Гимназията по туризъм в Плевен

На 20 01.2016 г. от 11 часа в сградата на ПГ по туризъм „Ал.Константинов“ – Плевен ще бъде открит  нов кабинет за подготовка на учениците от новата специалност „Извършване на  термални процедури в балнеологични  и  други възстановителни центрове“, съобщават от училището. Кабинетът е разкрит по Националната програма  „Модернизиране на системата на професионалното  образование“ на МОН, по която са отпуснати 49 365 лв.за ремонти дейности и оборудване, свързано с рехабилитационни процедури и спа услуги.

Новият кабинет ще се използва и за обучение по учебните програми „Долекарска помощ“ и „Хигиена и неотложна медицинска помощ“ по специалността „Организация на туризма и свободното време“ и специалността „Екскурзоводско обслужване“ в 9 клас. Учениците от специалност „Социална работа с деца и семейства в риск“ в 9 клас ще използват кабинета по предмета „Анатомия, физиология и хигиена“.

Оборудването включва хидромасажна вана, мобилен ръчен тангентор, масажна кушетка ,масажен стол /стол на Кнед/- подходящ за извършване на релаксиращ масаж на гърба, раменете и врата, шведска стена, механичен  уред за раздвижване на китка, уред за раздвижване на глезенна става и други механични уреди за рехабилитация.Кабинетът е снабден с дидактични материали  като макети, табла и материали за ароматерапия. Съвременната материална база ще допринесе за добрата подготовка на първите средни специалисти по специалността „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове“като в обучението ще участват висококвалифицираните преподаватели от  Медицински университет гр.Плевен. Новият кабинет е нов момент в 20 годишната исторшия  на ПГ по туризъм гр.Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...