Акценти
Начало / Култура / Йордан Камджалов подари на плевенската публика невероятно музикално изживяване

Йордан Камджалов подари на плевенската публика невероятно музикално изживяване

С дълго нестихващи аплодисменти завърши снощи концертът на Плевенска филхармония под диригенството на Йордан Камджалов. На сцената на Драматичния театър плевенската публика видя и чу един напълно преобразен оркестър, завладян от магията на  Маестро Камджалов.

„Диригентът хваща оркестъра и го понася .далече извън залата, в небесата. И ние летим. Оркестъра – мощ ! Едва доловими пианисими. Изригващи фортисими.  Не чувам музика, аз чувам вибрациите на Вселената”, сподели веднага след концерта композиторът и диригент Ванко Найденов.

За блясъка на вечерта заслугата е и на младите солистки – пианистката Анна Петрова, цигуларката Зорница Иларионова и Велина Трауб – мецосопран. И трите са лауреати на Фондация „Йордан Камджалов” и вече имат впечатляваща кариера зад граница. От сцената снощи те дариха публиката с покоряващия си талант. В тяхно изпълнение прозвучаха  Концерт N1 за пиано от Прокофиев, Интродукция и рондо капричиозо от Сен-Санс, Малер – песни по стихове на Рюткер. Вечерта завърши със Симфония №5 на Чайковски в изпълнение на Плевенска филхармония.

Същата програма ще бъде представена тази неделя в зала „България” в рамките на Международния фестивал „Софийски музикални седмици”.

Следваща Предишна
IMG_0948йордан камджалов
IMG_0955зорница иларионова
IMG_0963мецосопрано

IMG_0948Камджалов
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...