Акценти
Начало / Политика / Йордан Грижов, Мартин Митев и Петя Василева водят в номинациите на ГЕРБ за кмет на Плевен

Йордан Грижов, Мартин Митев и Петя Василева водят в номинациите на ГЕРБ за кмет на Плевен

ГЕРБ – Плевен  провежда днес номинационно събрание за предстоящите местни избори през есента. Току-що приключи гласуването на номинациите за кмет на Плевен. Бяха издигнати 7 номинации. По реда на издигането им това са Мартин Митев, Йордан Грижов, Владислав Монов, Петя Василева, Мирослав Петров, Александър Николов и Дарин Ангелов.  Право на глас имаха 340 членове на общинската структура на ГЕРБ, но много от тях не участваха във вота.

С най-много гласове „за” е номинираният Йордан Грижов, който в момента е общински съветник и е най-младият сред плевенските старейшини. Втори е Мартин Митев, настоящият председател на Общинския съвет. Той получи 209 гласа „за”. Единствената жена сред номинираните – Петя Василева, която е зам.-председател на Общинския съвет, събра одобрението на 179 от имащите право на глас. Следват Владислав Монов – 161 гласа „за”, Мирослав Петров – 121 гласа „за”, Дарин Ангелов – 43 гласа „за” и Александър Николов – 28 гласа „за”.

Важно е да се отбележи, че имащите право на глас могат да гласуват за всяка една от издигнатите номинации.  Сега ниминираме, не правим избор, уточни правилата оргсекретарят Красимир Велчев.

В момента събранието продължава с номиниране на общински съветници и кметове на населени места.

На номинационното събрание присъстват организационният секретар на ГЕРБ Красимир Велчев и секретарят на ГЕРБ Цветомир Паунов.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...