Акценти
Начало / Политика / И Цветан Антов е в листата за евроизборите на АБВ

И Цветан Антов е в листата за евроизборите на АБВ

Цветан Антов

АБВ (Алтернатива за Българско Възраждане) подаде документи в Централната избирателна комисия за регистрация за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, информират от пресцентъра на политическата партия. 5 201 подписа за регистрация на коалиция АБВ са внесени от Румен Петков, представител на Инициативния комитет на Национална гражданска инициатива АБВ и лидерите на коалиционните партньори – политическо движение „Социалдемократи“, политическа партия „Обединена социалдемокрация“, Българска партия „Либерали“ и „Обединен блок на труда“ –  български лейбъристи. Всички събрани подписи към момента надхвърлят 25 000.

Голяма част от хората в листата на АБВ не са се занимавали с политика до момента, а 1/3 от тях са представители на академичните среди. Повече от половината са на възраст до 35 години, но със сериозен опит в своята сфера. Водач на листата е Ивайло Калфин, на второ място е генералът от резерва Михо Михов, на трето място е Константин Проданов, финансист и икономист. В листата след това се нареждат икономистът Нина Найденова, кметът на Перник Росица Янакиева, доктор Драгош Методиев – специалист по гръдна и коремна хирургия, Ивета Станкова-Пенкова – общински съветник в град Монтана, Минко Ангелов – инженер, Николай Томов – мениджър от туристическия бизнес и Цветан Антов – треньор и президент на баскетболен клуб „Спартак Плевен”.

Сред кандидатурите са и представителите на академичната общност като проф. Андрей Андреев, доц. Миглена Темелкова, доц. Георги Вълчев, историк и културолог, и доц. Апостол Апостолов, еколог и преподавател.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...