Акценти
Начало / Образование / И учители от Плевенско участват в програмата „Заедно в час“

И учители от Плевенско участват в програмата „Заедно в час“

Мария Иванова и ученици
Мария Иванова и учениците й

И учители от Плевенско участват в програмата „Заедно в час“. Близо 60 нови преподаватели, обучени по Програмата, ще влязат в училище тази есен, информират от едноименната фондация. Инициативата е факт вече няколко години и в нея млади хора с различно от педагогическо образование са селектирани и обучени, а след това и изпратени в училище, което има нужда от тях. Младите преподаватели са рядкост, затова ентусиастите от програмата са твърдо решени да променят това.

Генерална репетиция за предстоящата учебна година е Лятната училищна академия, където имат възможността да приложат на практика новоусвоените принципи на ефективното лидерство и успешните методи на преподаване под зоркото око на своите ментори.

Средната възраст на новия випуск учители е 26 години, като 42% от тях са мъже, а 22% от всички новоприети са завършили университети в чужбина.

Мария Иванова
Мария Иванова

Сред учителите на „Заедно в час“ са и възпитаниците на плевенската Гимназия с преподаване на чужди езици Мария Иванова и Мирена Петрова, както и Гергана Костова от Тръстеник. Мария и Мирена са завършили „Българска филология” във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, а Гергана – психология в Югозападния университет „Неофит Рилски”.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...