Акценти
Начало / Общество / И Кнежа се включва в инициативата „Бъди човек – подари топла вечеря”

И Кнежа се включва в инициативата „Бъди човек – подари топла вечеря”

Както вече писахме, кампанията „Бъди човек – подари топла вечеря” стартира отново. Освен от Плевен, в инициативата тази година се включват и от Кнежа.

Инициативата тръгна на 21 декември 2014 година, като имаше продължение непосредствено преди Великден на следващата година. Сега – за трета поредна година, хора от различни краища на страната ще се самоорганизират в подкрепа на нуждаещите се и ще им помогнат, подсигурявайки им топла вечеря за празничните дни.

Датата, определена за тази година, е 30 април. Организацията на мероприятието се извършва изцяло в социалната мрежа фейсбук, а вече са създадени събития по градове, към които всеки може да се присъедини.

Идеята на тази благотворителна кампания е да се организира ден, в който да се подари топла и вкусна вечеря или просто от сърце да се напазаруват и подарят най-необходимите продукти за един човек в нужда. Не се събират пари и няма финансиране, а всеки сам спонсорира своята инициатива. Възможност е също така да се организират и групи в страниците на събитията във фейсбук.

Информация за предстоящата кампания в Плевен може да бъде намерена тук, за Кнежа – тук и на Бъди човек.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...