Акценти
Начало / Общество / И дъждът не може да спре дейностите по ремонта на водните огледала и Пеещия фонтан

И дъждът не може да спре дейностите по ремонта на водните огледала и Пеещия фонтан

Ремонтите на трите водни огледала и Пеещия фонтан в Градската градина в Плевен текат интензивно, въпреки дъждовното време, видя обективът на ИнфоПлевен. Това се налага, тъй като сроковете за тяхното завършване изтичат съвсем скоро – на 19 декември. Само преди броени дни кметът на Плевен Георг Спартански обяви, че проектът за 8 млн. лева, по който се изграждат водните огледала и Пеещият фонтан, трябва да бъде приключен в срок, иначе Общината е застрашена от санкция в размер на 2 млн. за този проект. Именно затова е договорено с изпълнителите да се работи на максимум.

В същото време плочките, които ще бъдат поставени около фонтана в Градската градина, вече са доставени. Дейностите и там продължават, въпреки дъждовното време, макар и без найлонови навеси.

Припомняме, че ремонтните дейности се осъществяват по ОП „Регионално развитие” като допълнителни обекти към Проекта „Обновяване и модернизация на физическата среда, чрез реконструкция на Централната пешеходна зона на град Плевен”. Дейностите са на обща стойност 898 638 лв., като собствен принос на Община Плевен е в размер на 73 811 лв.

Следваща Предишна
ремонт фонтан
ремонт фонтан
ремонт фонтан

плочки ремонт
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...