Акценти
Начало / Любопитно / И Детелин Далаклиев запали коледната елха на НУ”Христо Ботев”

И Детелин Далаклиев запали коледната елха на НУ”Христо Ботев”

bo2

Коледната елха в двора на НУ”Христо Ботев” в Плевен грейна снощи, информираха от школото. За втора поредна година запалването на светлините се превърна в празник за всички учители и възпитаници на училището, както и за техните родители. Директорът Цветелин Горанов пожела на всички деца да получат подаръците, които са си пожелали, крепко здраве и радост.

Празникът започна с коледни песни, изпълнени от Вокалната група при  училището, а четвъртокласниците Неда и Тодор разказаха за магията на Коледа и повикаха добрия старец.

Дядо Коледа поздрави децата и сподели, че очаква още техни писма, пожела им здраве и успехи в училище и запали светлините на коледното дърво. Елхата грейна, отрупана с гирлянди, топки и играчки, разноцветни лампички, а на върха засия светеща звезда. Събитието беше съпроводено с пищна и красива заря. За създалото се настроение спомогнаха и спомоществователи.

bo

Празникът завърши с китка от народни песни, изпълнени от Валентина Николова. На хорото се хванаха ученици, родители, гости, както и добрият старец.

Гости на празника бяха Илиян Йончев, областен управител на Плевен, Мирослав Михайлов, зам.-областен управител, Емил Димитров, главен секретар на Областна администрация, Даниела Бачовска, началник на отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност“ в  РИО Плевен, Йонита Иванова, началник на Отдел „Култура и образование” в Община Плевен, Йордан Дундаков, началник сектор „Пътна полиция” в КАТ, Панайот Първанов, председател на Училищното настоятелство, Детелин Далаклиев, световен шампион по бокс.

bo1

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...