Акценти
Начало / Спорт / Историята на Детелин Далаклиев – разказ за човека и за спортиста

Историята на Детелин Далаклиев – разказ за човека и за спортиста

Детелин Далаклиев

В тази книга съм разказал доста от живота си, без да се притеснявам какъв човек съм и какво съм постигнал. Това каза световният шампион по бокс от 2009 г. Детелин Далаклиев при представянето вчера в зала „Плевен” на книгата „Никога не се предавай – историята на Детелин Далаклиев”, написана за него от журналиста Георги Стоянов.  Това е една добра книга за подрастващите, с нея всеки може да си повдигне духа, определи я Далаклиев.

На представянето присъства областният управител Илиян Йончев, който подчерта, че Детелин Далаклиев е плевенчанин, с когото „всички можем да се гордеем, той е нашият шампион”. И допълни, че Плевен трябва да продължим да създава своите шампиони, като  спортът и знанието вървят ръка за ръка.

Детелин Далаклиев

Самият Далаклиев се обърна към присъстващите в залата млади хора, че да спортуват е много добре, но освен спортът, е важно и учението. Спортистът разказа, че три са основните неща в живота му – детството, когато е станал световен шампион и когато са го лишили от  медала на Олимпиадата в Лондон.  Съжалявам, че не успях да донеса олимпийски медал за Плевен и за България, но Рио де Жанейро чука на вратата, с оптимизъм добави Далаклиев, който чака да отшуми възпалена стара травма, за да започне активна подготовка за следващото си спортно предизвикателство..

Шампионът изказа благодарност на автора Георги Стоянов и на човека, който е финансирал издаването й.

Самият Стоянов призна, че за него е било огромна чест, че Детелин му се е доверил и са създали заедно тази книга. „В нея има само истини и това е неговата история. Много ще се радвам, ако тези, които смятат в бъдеще да ръководят Плевен, я прочетат. Защото трябва да си дадат сметка за един човек, който наистина  е направил нещо за родното си място”, заяви Стоянов. . Той разказа, че идеята за заглавието се е родила точно след драматичната развръзка в Лондон. А самата книга е създадена след много часове записи, разговори, споделени спомени, откровения.

На представянето  вчера в зала „Плевен” присъстваха състезатели от клуб „Мизия 80”, за който се състезава Детелин Далаклиев, съпругата му и чаровната му дъщеричка, а също и зам.-областният управител Мирослав Михайлов.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...