Акценти
Начало / Любопитно / Истински горещници ни чакат през юли и август

Истински горещници ни чакат през юли и август

Продължителни жеги и градушки ни чакат през летните месеци юни, юли и август, според руски синоптици. Пак според тях жаркото слънце и унищожителна суша ще са гарнирани с градушки.

Дългосрочната прогноза на синоптиците от БАН е за наистина жарко лято, пише Марица.бг.

През юни валежите ще са нормални, най-много до 70 – 90 л на кв. метър. Времето ще е динамично, като са възможни и доста студени дни с максимална температура до 18 градуса. Успокоителното е, че захлажданията ще са за кратко.

Истински горещо времето ще е през юли. През този летен месец живакът трайно ще се задържа около 34-36 градуса, а в обедните часове ще скача до 40 градуса.  Но и през юли са възможни захлаждания, които ще смъкнат живака до 19 градуса. Край морето температурите ще са между 29 и 34 градуса, а на водата – до 28 градуса по южното Черноморие. Дъжд се очаква предимно в планините. Не са изключени градушки.

Август ще е сух и горещ, като в някои райони на страната, като Сандански, Петрич, Русе и Велико Търново, температурите могат да надхвърлят 40 градуса. Рядко ще вали, прекрасно време за море, пише Марица.бг.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...