Акценти
Начало / Политика / Исканията за оставка нямат никаква аргументация, отговориха от ГЕРБ

Исканията за оставка нямат никаква аргументация, отговориха от ГЕРБ

сесия декември
снимка: архив infopleven

С декларация  днес излязоха и общинските съветници от ГЕРБ.  В нея те заявиха, че „исканията за оставка, изречени от ляво и от дясно, почиват на политически обвинения без никаква аргументация”.

Декларацията беше изчетена от общинския съветник Мартин Митев, който потвърди задържането на Алексей Зелов и отбеляза, че тепърва предстои доказването на неговата вина.

„Категорично заявяваме, че г-н Алексей Зелов не е член на ПП ГЕРБ. Той е поканен за зам.- кмет като доказал се през годините професионалист, финансист и икономист. Има един основен принцип в правото – невинен, до доказване на противното. Ние, от ПП ГЕРБ декларираме и сме го доказвали нееднократно, че никога не сме разпъвали политически чадър над хора, които по доказан начин са компрометирал името на партията. Няма да го направим и сега, ако компетентните органи докажат вина. Спрямо когото и да било от експертния екип на общината, ако бъдат доказани от съответните органи каквито и да било действия, уронващи авторитета ни на партия, ще бъдем безкомпромисни и без грам толерантност”, завършва декларацията на ГЕРБ-Плевен.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...