Акценти
Начало / Икономика / Ирена Соколова: Нужна е повече информация, за да не остават неусвоени европейски средства

Ирена Соколова: Нужна е повече информация, за да не остават неусвоени европейски средства

В миналия програмен период останаха неусвоени средства по голяма част от европейските програми, защото информационната работа не беше свършена добре и навреме. Затова в началото на новия програмен период трябва да го извървим този път на информиране и изясняване на детайлите, за да можем да се възползваме от европейското финансиране и да усвоим средствата по различните програми. Това каза днес в Плевен Ирена Соколова – народен представител в 43-то Народно събрание и председател на ЖГЕРБ при откриването на бизнес форум на тема:“Възможности за финансиране и кандидатстване по Европейските структурни и инвестиционни фондове за България за периода 2014 – 2020 г.“.
Интересът към форума беше много голям и зала „Плевен” на Областна администрация беше препълнена. Присъстваха представители на бизнеса, директори на държавни и общински административни структури, директори на училища, представители на читалища и НПО.

016среща
Пред тях Елза Григорова – програмен директор на Дирекция „Европейски програми и проекти“ представи възможностите за кандидатстване за европейско финансиране. Тя се спря на вече отворените програми, както и на тези, които предстои да бъдат отворени. Обърнато беше внимание и на възможностите за кандидатстване в Брюксел за директно европейско финансиране.
В срещата, на която домакин беше областният управител на област Плевен Ралица Добрева, участваха немалко кметове, сред които кметът на Плевен Георг Спартански и на Ловеч – Корнелия Маринова. Основната цел на разяснителната кампания, която е по инициатива на Жени ГЕРБ, е да се насърчат институциите да кандидатстват с оригинални проекти по Оперативна програма „Конкурентоспособност”, „Административен капацитет” и „Наука и образование за интелигентен растеж”.

017среща

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...