Акценти
Начало / Общество / Информационна среща за правата на младите хора в Европа ще се проведе в Плевен

Информационна среща за правата на младите хора в Европа ще се проведе в Плевен

Информационно турне под мотото „Правата на младите хора в Европа” ще премине през Плевен тази седмица. Негово организатор е Европейският потребителски център, който е към Комисията за защита на потребителите. То ще се проведе между 5 и 8 октомври във Видин, Свищов и Плевен. В него ще се включат и представители на Комисията за защита на потребителите, EURES (Мрежа от европейски служби по заетостта, която се координира от Европейската комисия), Центъра за развитие на човешките ресурси, Европейския иновационен и информационен център и Европейския информационен център EUROPE DIRECT – София.
Плевен ще бъде домакин на турнето в сряда, 7 октомври, когато щанд с информационни материали ще бъде разположен на централния площад „Възраждане” между 16,30 и 19 часа.
Идеята е хората да се запознаят какви са правата им като потребители в Европейския съюз, как могат да си потърсят работа зад граница и да са сигурни, че няма да ги излъжат в офертите и за какво да внимават, когато пътуват и почиват в чужбина, за да не си развалят настроението. Освен информация и консултации, ще има и забавни игри с награди, допълват организаторите.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...