Акценти
Начало / Общество / Интерес към Плевен заявиха турси бизнесмени

Интерес към Плевен заявиха турси бизнесмени

турски бизнесмен

Областният управител на Плевенска област Илиян Йончев прие делегация от бизнесмени от Силиври, членове на Дружеството на деловите среди в турския град, информират от Областната администрация. Те бяха придружени от основателя на фирма „Сартен” България Юсуф Саръбекир.

Областният управител запозна гостите с потенциала на областта и с възможностите за инвестиции. Той акцентира на инструментите на Интегрираните териториални инвестиции, които са насочени към подпомагане на предприемачеството в сферите на икономиката, аграрното производство и културно-историческия туризъм. Илиян Йончев се спря и на планираните важни инфраструктурни проекти в региона, сред които най-големия е автомагистрала Хемус.

турски бизнесмен

„Информирани сме за усилията, които полагате за развитието на областта”, каза Юсуф Саръбекир. Той подчерта, че неговите деди са живели в града ни в началото на миналия век и от тях знае, че Плевен е бил лидер в индустриалното производство. Участниците в срещата са лидери в своите сфери, подчерта Саръбекир. Те са водещи в отраслите на металургията,  мебелното производство, строителството, производството на авточасти, на амбалаж, на профили за врати, в областта на образованието и логистиката. Сред гостите бе и председателят на бизнес асоциацията на Силиври, която наброява 456 члена. Участниците горещо благодариха за личната среща и подчертаха, че това е една първа стъпка към бъдещи контакти от взаимен интерес. Те заявиха готовност за партньорски отношения с наши браншови и бизнес организации.

 Силиври е град и община в провинция Истанбул по протежение на Мраморно море в Турция, на 67 км от центъра на мегаполиса Истанбул. Това е най-голямата община на провинция Истанбул, състояща се от осем градове и 18 села, най-големият от които също носи името Силиври. Запазил е значението си от древни времена, благодарение на естественото си пристанище и позицията си в пресечната точка на основните търговски пътища. Днес Силиври е популярен летен курорт за жителите на Истанбул с 45-километрова брегова ивица, с множество хотели, клубове, спортни съоръжения, включително игрища за голф, центрове за конна езда, тенис кортове, оздравителни, СПА- и конферентни центрове. На 75 километра на запад от града е Международното летище „Ататюрк“, а второто летище на Истанбул – „Сабиха Гьокчен“ е на 120 км.

 

 

Прочетете също:

С юбилейна вечер Плевен чества 80-годишнината на Георги Константинов

С юбилейна вечер Плевен ще отбележи 80-годишнината на писателя и поет Георги Константинов. Творческата среща ...