Акценти
Начало / Общество / В Плевенско отмениха втората степен на готовност при опасност от наводнения

В Плевенско отмениха втората степен на готовност при опасност от наводнения

помпена станция Илиян Йончев

Поради понижаване на водите на Дунав днес бе отменена втората степен на готовност при опасност от наводнения, информират от пресцентъра на Областната администрация. Нивото на реката вече е под 7 метра. Остава обаче нуждата от наблюдение на застрашените участъци и на нивото на подпочвените води.

Областният управител Илиян Йончев и началникът на ОУПБЗН комисар Емил Маринов провериха състоянието на дигите и предпазните съоръжения, както и ситуацията в отводнителните станции. Благодарение на добрия синхрон в работата с ръководството на Напоителни системи – Плевен бе намерено техническо решение за тежкото положение в станцията в местността Карабоаз. Резервните мощности, които не са пускани от години, ще заработят. Те са с по-малък дебит, но ще покриват нуждите, докато пристигат обратно изпратените за ремонт две основни помпи.

помпена станция Илиян Йончев

Областният управител бе запознат с още един проблем, на който ще се търси решение. Помпена станция 2 и 2-А на Напоителни системи се нуждаят от специализирано почистване. Причината е, че аванкамерите пред помпените агрегати са затлачени от дребна и едра растителност, попаднала там заради липсващите откраднати предпазни решетки.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...