Начало / Образование / Интересът към историята на младите възрожденци от НУ „Христо Ботев” не стихва и през лятото

Интересът към историята на младите възрожденци от НУ „Христо Ботев” не стихва и през лятото

Учениците от клуб „Млади възрожденци“ при НУ „Христо Ботев“, гр. Плевен, заедно с директора на училището – Цветелин Горанов, и своя ръководител Светлана Михайлова, посетиха Националния музей на образованието в Габрово.

 Там имаха възможност да научат любопитни факти от историята на българското образование, да разгледат  снимки и материали, свързани с просветното дело от Х век до наши дни, да почувстват духа на нашето образователно минало.

В музея “Възраждане и Учредително събрание” във Велико Търново малките ученици разгледаха паметниците, илюстриращи развитието на християнското изкуство през периода на османското владичество, научиха за икономическото развитие на Търново през епохата на Възраждането, разгледаха документи и предмети, свързани с архитектурата, строителството и зараждането на фабричното производство.

Вниманието им грабнаха предмети и документи, представящи най-важните моменти от национално-освободителната борба, както и залата, в която е проведено Учредително събрание в Търново през 1879 г., поставило основите в развитието на съвременна България.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...