Акценти
Начало / Общество / Интересът на британските туристи към България се увеличава

Интересът на британските туристи към България се увеличава

Със 7 процента са се увеличили британските туристи, които през последната година са посетили  България. Това съобщи в Плевен на прекрасен български език полсаникът на Великобритания у нас Джонатан Алън. Увеличеният интерес към страната ви означава, че в България има хубави бази и възможности за развитие не само на морски и планински туризъм, изтъкна още Джонатан Алън. Той сподели прекрасните си впечатления от Панорамата, която е посетил заедно с очарователната си съпруга Елизабет. Като историк, той изрази желание да се върне отново в Плевен, за да отдели повече време за разглеждането й.

Това е първото посещение на Негово превъзходителство Джонатан Алън не само в Плевен, но и в град от Северна България. По време на срещите му с областния управител Иван Новкиришки и кметът проф. Димитър Стойков е обсъдено състоянието на ВиК сектора. Джонатан Алън се интересува от възможностите за инвестиции във водния сектор на Плевен и по-специално от пилотния проект за публично частно партньорство, който Плевен осъществява.  „Мисля, че всички в България в момента гледат Плевен и ако този проект има успех, мисля че всички градове в страната ви ще пристъпят към осъществяването на такъв проект в следващите три-четири години”, изтъкна Негово Превъзходителство. Две британски компании вече работят по проекта, който предоставя възможности за въвличането и на други британски компании. Британският посланик подчерта, че Великобритания разполага с отлични специалисти в осъществяването на сложни инфраструктурни проекти, управление на проекти, дизайн и консултантска дейност. За увеличаване на инвеститорския интерес от страна на фирми от Великобритания от голямо значение са по-ниските данъци във вашата страна в сравнение с останалите страни в ЕС, изтъкна Джонатан Алън, акцентирайки върху по-ниските данъци и такси за бизнеса, които от тази година Община Плевен е въвела. „Другото, което е важно за бизнеса, е добрата инфраструктура, а от кмета на града разбрах, че тук се работи за подобряване на инфраструктурата чрез използване на европейски средства, а също и със средства на общината”, каза още Джонатан Алън.

Той изрази надежда, че в бъдеще ще се увеличи търговският обмен между двете страни, респективно между Плевен и градове от Великобритания.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...