Акценти
Начало / Култура / Интересен проект с музика от компютърни игри представи Левон Манукян с Плевенска филхармония

Интересен проект с музика от компютърни игри представи Левон Манукян с Плевенска филхармония

Младият диригент Левон Манукян за пореден път отправи предизвикателство към публиката, като този път представи един необичаен концерт, изграден само върху музика от компютърни игри.

Той беше представен снощи пред публиката в Плевен в изпълнение на Плевенска филхармония.

По димите на Манукян за първи път в света се прави подобен концерт от такъв мащаб, в който са включени музикални пиеси от близо 20 компютърни игри, създадени през последните 25 години.

„През годините винаги съм търсил начин да привличам различна публика в залата и да бъда в крак с времето. Музиката за компютърните игри е интересно изкуство все още малко познато на хората и зад което стоят цели екипи композитори, някои от които са носители на големи награди”, сподели Манукян.

Той подчерта, че тази музика е трудна за изпълнение, тъй като в нея много бързо се сменят емоциите, ритъма  и това изисква много отговорно отношение от музикантите.

„Затова се обърнах към Плевенска филхармония, защото е един от тези оркестри, които могат да понесат този товар”, изтъкна диригентът.

Публиката оцени професионализма на плевенските филхармоници и бурно ги аплодира. За цялостното възприемане на концерта помогнаха  и интересните разкази на геймъра Валентин Стайловски и сценарият на Юлия Манукян.

Надявам се проектът да има живот, за да може тази музика да достигне до повече хора, каза Левон Манукян. А следващите покани за гастроли вече са факт.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...