Начало / Образование / Интерактивна карта показва успеха на българските училища

Интерактивна карта показва успеха на българските училища

Интерактивна карта показва успехите на българските училища във всеки един град. Тя анализ на данните от положените Държавни зрелостни изпити за 2015 година, достъпни на правителствения портал на инициативата „Отворени данни“.

Избирайки община, ще предизвикате появата на всички училища в съответния район, за които има налична информация. Селектиране на конкретно училище ще покаже кратка визитка и сравнителна карта с информация за средните изпитни резултати по предмети.

Когато училището е сред най-добрите 25% в страната по определен предмет, до съответния резултат има звезда. Ако резултатът е сред най-ниските 25%, се появява червена точка. Училищата с общ успех в рамките на най-добрите 10% сред избраните са представени в син цвят, а останалите с жълт.

Кратката информация за всяко училище е извлечена от базата данни на МОН. Географската локация на всяко училище е на база геокодиране адреса на съответното училище в базата на МОН, евристичен подход за прецизиране на локацията и ръчна обработка.

Все пак, поради липса или промяна имената на улиците за някои населени места, нееднозначност на адреса и др., е възможно определени учебни заведения да не са изобразени на точната си локация.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...