Акценти
Начало / Култура / Интерактивна изложба на исторически картини, скулптури и съкровища ще гостува в Плевен

Интерактивна изложба на исторически картини, скулптури и съкровища ще гостува в Плевен

От 15 до 19 октомври Плевен ще бъде домакин на интерактивна изложба на картини, предмети и съкровища, разказващи за  славната българска история. Нашият град е първата спирка от националното турне на изложбата след официалното й откриване на 7 октомври в София.

Жителите и гостите на Плевен ще могат да се насладят на величието на предците ни в Художествена галерия „Илия Бешков“. От 17 до 21 часа пред погледа на посетителите ще оживеят епохите от славното минало на България. Посетителите ще могат да участват в различни интерактивни занимания, ще могат да видят и пипнат дрехите, които са носели предците ни; съдовете, с които са боравили; и оръжията, с които са се сражавали.

Националното турне „Историческо величие“ ще посети всички 27 областни града в страната до края на юни месец 2020 година, а през 2019 година ще гостува още в Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново и Габрово. „Целта на турнето е хората в България да си спомнят, че да бъдеш български герой, е въпрос на личен избор. Избор, който всички – ние, правим всеки ден. Картините, скулптурите, съкровищата и интерактивни занимания, представени на изложбата, показват с примери от историята, че всичко зависи от свободата на избора ни“, споделя Ангел Тодоров – създател и инициатор на изложбата „Историческо величие“.

Входът е с билети.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...