Акценти
Начало / Общество / Интелигентен градски транспорт ще получат плевенчани след година

Интелигентен градски транспорт ще получат плевенчани след година

Нови тролеи

Интелигентен градски транспорт ще получат плевенчани след година, година и половина, информира на среща с журналисти зам.-кметът Алексей Зелов. Електронни табла на тролейбусните спирки ще информират пътниците кога точно пристига очакваното превозно средство. Информационни системи ще има дори в старите тролеи, които ще продължат да се движат паралелно с 40-те нови – във всеки от тях ще има монтирани по два екрана, които ще изписват коя е следващата спирка. Ще има и гласова информация.

Това са малка част от екстрите, които ще придобие Плевен след реализирането на проекта за Интегриран градски транспорт. В момента върви изграждането на система за управление на градският транспорт. Предстои подписване на договор за изграждане на интелигентна транспортна система,информира още Зелов.

Ремонтът на контактната мрежа, който стартира след около месец, ще създаде известни неудобства на плевенчани. Част от тях обаче ще бъдат избегнати, тъй като новите тролеи, които идват, имат двигатели с вътрешно горене и могат да се придвижват независимо от контактната мрежа, информира инж. Ангел Несторов, управител на „Тролейбусен транспорт”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...