Акценти
Начало / Общество / Интеграцията на децата от ромски произход чрез изкуство – мисията възможна

Интеграцията на децата от ромски произход чрез изкуство – мисията възможна

projekt

Това е темата на предстоящата кръгла маса, която Сдружение „Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА” подготвя и която е част от дейностите на проекта „Следвай мечтата си!”. Събитието ще се проведе на 19 септември 2014 год. в гр. Плевен. Организаторите  са поканили новия областен управител да открие дискусията, в която се очаква да вземат участие представители на читалищата, училищата, местните власти и заинтересованите институции от област Плевен.

Проблемите с интегрирането на ромите, ранното отпадане на ромските деца от образователната система, приобщаването на повече организации и институции, в т.ч. и творческия сектор ще бъдат основни теми на дискусионното събитие. Презентатори на кръглата маса са доц. д-р Венцислав Велев – директор на Дирекция „Нематериално културно наследство” на Министерство на културата, Емилия Лисичкова – председател на Платформа АГОРА, София, Дамян Минков – председател на Фондация АРТИСТ, София и консултант на проекта и др. Ще бъде представен и откъс от филма „Следвай мечтата си!”, който отразява проектните дейности.

Публичното събитие ще представи постигнатите резултати от изпълнявания от Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА, но и ще постави остро проблеми, които са ключови за ромската интеграция, за ролята на всички образователни и културни институции и организации в този процес и как могат да бъдат координирани усилията им за по-високи резултати.

“Този материал е публикуван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Сдружение «Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА» и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този наръчник отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.”
                                              Инвестира във вашето бъдеще!
 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...