Акценти
Начало / Общество / Инвалид от Плевен изпрати отворено писмо до премиера Борисов

Инвалид от Плевен изпрати отворено писмо до премиера Борисов

Върбан Мончев – инвалид от Плевен, изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което настоява да се приеме наредба,  която да регламентира още „при решение за изграждане или ремонт на инфраструктури в екипите по места да има човек с увреждане, познаващ проблематиката, а не да се разчита на специалистите здрави или  национално представените „хранениците“ на хората с увреждане”.

Поводът за отвореното писмо на плевенчанина, който винаги е бил с активна позиция по отношение проблемите на хората с увреждания, е посещението му в град Поморие. Там пожелал да посети Стария кей, който през месец юни е бил официално открит от Борисов след реконструкция.

Оказало се, че ремонтираното съоръжение е недостъпно за хора с увреждания.

„Къде са подходите на реновираният площад,  който подхожда към кея, къде са тактилните ивици през площада или оказващи, че се движат към кея ? Няма ги защото пак управляващите по место са гледали да влязат  по архивите , но за хората с увреждане никой не мисли”, възмущава се плевенчанинът, който  е огорчен, че на хората с увреждания продължава да се гледа като на хора „втора ръка”.

„Като се огледаме / аз го правя вече , след като бях член на комисия в Общински съвет Плевен по“Жилищно строителство, комунално стопанство, архитектура и селищно устройство” /  в цялата ни страна инвалидите са пренебрегвани от страна достъпност и сме били в ролята на „куче пред месарски магазин“, пише още в отвореното писмо до премиера.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...