Акценти
Начало / Икономика / Има ли порочна плевенска практика тролеи да не спират на спирките

Има ли порочна плевенска практика тролеи да не спират на спирките

Не съм от редовните ползватели на градски транспорт, но поне веднъж седмично се качвам в тролей. Преди няколко дни бях изненадана, когато шофьорът, в случая беше жена, се провикна към контрольорката да пита дали има някой  да слиза. Въпросът е отправен в момент, когато тролеят беше буквално само на метър-два от спирката над общинските гаражи на ул. „Сан Стефано” в Плевен. Бях близо до шофьорската кабина и чух въпроса, затова се обадих, че ще слизам. Последва доста рязко спиране и успях да се измъкна през вратата. В момента на случката леко се подразних и дори се опитах да запомня номера на тролея, но докато се прибера размислих и потърсих оправдание за шофьорката. Все пак беше по-късно и на спирката нямаше чакащи хора, а в в тролея бяхме само двама или трима пътници.

Но преди ден наш колега, сега пиар на УМБАЛ Плевен, сподели за подобен, но далеч по-неприятен случай.

„Днес с баба ми се криехме от слънцето до един павилион на самата спирка до Трите бора (б.р. – улица в жк „Дружба) и деветката ни подмина. Дори не намали. Явно на 40 градуса трябва да се пържим на самия асфалт, за да благоволи г-н шофьора да спре. Една жена тъкмо си бе платила кафето и се засили, но…..”, е написал гневно нашият колега.

Явно става въпрос за някаква плевенска тенденция.

Затова е добре да се напомни на шофьорите на тролеите в Плевен, че спирките са местата, на които задължително се спира! Без значение дали има, или няма хора да чакат. Без значение дали има, или няма хора да слизат. И друго също трябва да имат предвид. При скоростта, с която се кара и съвсем не безопасния начин на спиране, повечето от пътниците предпочитат да станат и да се придвижат до вратата, когато тролеят е вече почти спрял. Така че, уважаеми господа шофьори на тролеи в Плевен, дайте шанс на пътниците безопасно да слязат и позволете на чакащите да се качат.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...