Акценти
Начало / Общество / Има ли „перфектна“ диета и как да извлечем максимална полза от храната научиха плевенчанки

Има ли „перфектна“ диета и как да извлечем максимална полза от храната научиха плевенчанки

Поредната инициатива на Ла Лече Лига – Плевен бе реализирана днес преди обед. В Арт център – Плевен бъдещи и настоящи майки имаха възможност да се запознаят с лекция, свързана с храненето по време на бременност и кърмене и това как се захранва бебето.
Лекцията запозна присъстващите с предимствата на различните групи храни, като например зърнените, плодовете, зеленчуците, мазнините, месото и бобовите продукти, млечните и т.н. Обяснени бяха и негативите, които могат да носят някои хранителни продукти, както и различни възможности за съчетаване на храната, така че да се извлекат най-големи ползи от нея. Не беше подминато и здравословното хранене, както и представяне на хранителната пирамида, с която може да се структурира по оптимален начин дневното меню, така че то да е най-полезно.
Захранването на бебето е важен момент и често възникват много въпроси около него. Именно затова лекцията дава интересна и полезна информация за признаците на готовност за захранване, чрез които бебето показва, че моментът е дошъл. Присъстващите научиха и за различните видове захранване – предимствата и недостатъците им, както и подходящи първи храни.
Отговорено беше и на често задавани въпроси като какво означава балансирано хранене, кои храни са за предпочитане пред други, има ли „перфектна“ диета, режим и други.

Следваща Предишна
ла лече лига
ла лече лига
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...